Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Δρομολόγια των Φέρρυ-μπωτ Λ.Αιδηψού - Αρκίτσας; Τι μας νοιάζει;


Αυτό που συμβαίνει φέτος με τη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Πορθμείων Λ.Αιδηψού -Αρκίτας δεν έχει ξαναγίνει και δεν ξέρω αν έχει και προηγούμενο.
Ξέραμε εδώ και χρόνια ότι το τελευταίο Φέρρυ-μπωτ από την Αιδηψό αναχωρούσε στις 8μμ ( ή  και 8.30 μμ κάποια χρόνια) και επέστρεφε μια ώρα αργότερα -δηλαδή γύρω στις 9.00μμ - από την Αρκίτσα.
Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν ... όπως άλλαξαν και πολλά άλλα θα μου πείτε.
Στην αρχή κάθε Τετάρτη και Σάββατο το τελευταίο δρομολόγιο ήταν 6μμ από Αιδηψό και 7μμ από Αρκίτσα. Και τώρα όλον το Γενάρη και όλες τις μέρες 6μμ από Αιδηψό και 7μμ από Αρκίτσα.
Να και η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΠΟ 3/1/2011 -25/1/2011  ΚΑΙ ΑΠΟ 7/2/2011 -18/2/2011  ΛΟΓΩ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΙΔΗΨΟ 08.00-10.00-12.00-14.00-16.00-18.00 ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΙΤΣΑ  07.00-09.00-11.00-13.00-15.00-17.00-19.00.           
Ο λόγος όπως αναγράφεται στις ανακοινώσεις στα εκδοτήρια:  " ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΠΛΟΙΩΝ" ... κάτι προς συντήρηση πάει αυτό. Και ένα μάλιστα πλοίο θα μείνει ΑΚΙΝΗΤΟ  Γενάρη και Φλεβάρη.
Το ίδιο θα συμβεί για το ίδιο δίμηνο και στη Γραμμή Αγιος Γεώργιος Λιχάδας - Άγιος Κων/νος.
Δεν ξέρω ποιοι είναι υπεύθυνοι (ή μήπως ξέρουμε?) γι' αυτή την κατάσταση, όπως  δεν ξέρω και ποιος νους έδωσε την άδεια να γίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως όποιοι είναι πίσω από αυτήν την κατάσταση θέλουν μόνο το κακό της πόλης μας, όπως και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, και σκέφτονται μόνο το ίδιον όφελος.
Είναι γεγονός ότι η περίοδος Γενάρης-Φλεβάρης-Μάρτης είναι μια νεκρή από κίνηση περίοδος στα πορθμεία. Αλλά από το να απομονώνεις όλη τη Βόρεια Εύβοια από την Κεντρική Ελλάδα από τις 6 το απόγευμα είναι έξω από κάθε φαντασία.


Κανείς δε σκέφτηκε τα ξενοδοχεία της πόλης που παλεύουν να αυξήσουν την χειμερινή κίνησή τους!
Κανείς δε σκέφτηκε τους μετακινούμενους επαγγελματίες που αναγκάζονται να επιστρέψουν νωρίς ή να επιλέξουν τη διαδρομή από ξηρά με ότι συνεπάγεται αυτό!
Κανείς δε σκέφτηκε τις αθλητικές ομάδες που μετακινούνται στη Στερεά Ελλάδα και εξαναγκάζονται σε μια επιστροφή ωρών από ξηράς!
Κανείς δε σκέφτηκε εσένα κι εμένα που κάνεις αγώνα δρόμου για να προλάβεις το καράβι!


Και εδώ είναι άξιο μνημόνευσης το τι ενέργειες έχουν γίνει από τις τοπικές αρχές. Πέρα από  μια παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή και ένα έγγραφο στο Υπουργείο Ναυτιλίας (χωρίςνα ξέρουμε την απάντηση)... τίποτα!
Σε αυτόν τον τόπο, με έναν πολύ ωραίο τρόπο κάθε φορά, όλα γίνονται όπως θέλουν τα συμφέροντα ορισμένων, όλα έχουν ένα οικονομικό κίνητρο (όχι πάντως για τον πολίτη), όλα ΔΕ γίνονται στην ώρα τους (ούτε και στο μήνα ή στο έτος τους λέω εγώ) και όλα γίνονται ή μένουν για μήνες και χρόνια λειψά, ημιτελή ή με σοβαρά λάθη στην κατασκευή τους.
Και σε κανέναν δεν καίγεται καρφί....

1 σχόλιο:

  1. ποια ξενοδοχεια βρε γιαννη ? το οτι θα παμε σαν τα σκυλια στ'αμπελι το σκεφτεται κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή