Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Η οικονομική τρύπα του Δήμου Αρτεμισίου και το αποχετευτικό της Αιδηψού υποθηκεύουν το μέλλον του νέου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η εξέλιξη της διαδικασίας απογραφής ανέδειξε ότι στον πρώην Δήμο Αρτεμισίου η οικονομική τρύπα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα ανέλθει στο ποσό των 6.000.000 €, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων ύψους 2.000.000 €.
Για δε τον πρώην Δήμο Αιδηψού το αποχετευτικό και ο δανεισμός δημιουργούν συνολικές υποχρεώσεις 5.000.000 €.
Κατ’ αυτό τον τρόπο υποθηκεύεται το μέλλον του νέου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για τα επόμενα χρόνια τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολα από κάθε άποψη.
Η πολιτική ηγεσία του πρώην Δήμου Αρτεμισίου η οποία παρήγαγε κακοδιαχείριση , αδιαφάνεια, απ’ ευθείας αναθέσεις, χρέη και δανεισμό φέρει στο ακέραιο την ευθύνη.
Οι κύριοι Ζάχος, Κοντζιάς, και Πανουργιάς είναι πολιτικά υπόλογοι για την πτώχευση του πρώην Δήμου Αρτεμισίου αλλά και για την επιτήρηση στην οποία θα περιέλθει ο νέος Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού.
Ανάλογες ευθύνες υπάρχουν και στους χειρισμούς που έγιναν σε σχέση με το έργο της αποχέτευσης στον πρώην Δήμο Αιδηψού και θα πρέπει να αναζητηθούν.
Οφείλει να γνωρίζει ο κύριος Ζάχος ότι εάν προτίθεται να επαναλάβει και εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο Διοίκησης τότε θα μας βρει απέναντι του, ως ελάχιστη υποχρέωση μας στους πολίτες και στον τόπο.
Δεν θα επιτρέψουμε στους κυρίους της δημοτικής πλειοψηφίας να πτωχεύσουν και το νέο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού παρότι έχουν αποδειχθεί ταλαντούχοι, ικανοί και με προϊστορία σε αυτό.
Θέλω δε να πιστεύω ότι δεν αισθάνονται υπερήφανοι και ικανοποιημένοι για το “έργο” τους.
Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στις πάσης φύσεως ευθύνες που θα προκύψουν από τους ελέγχους.
 ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΣΗΣ
 Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου