Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Αναστηλώνεται το ιστορικό «Κύμα»

(Αντιγράφω από τον ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 8/2/2011)
Ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια, σήμα κατατεθέν στη Λουτρόπολη της Αιδηψού, το «Κύμα», που πάνω από 15 χρόνια είχε εγκαταλειφτεί και ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, παίρνει το δρόμο της αναστήλωσης.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων της Αιδηψού και μια σειρά συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Αιδηψού και αποφάσεων, για άσκηση πίεσης προς όλους τους αρμόδιους, καθώς και παρεμβάσεις Βουλευτών του Νομού, το Λιμενικό Ταμείο, στη συνεδρίασή του στις 23 Ιανουαρίου 2011, αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας δημοπράτησης και εκτέλεσης του έργου «αναστήλωση κτιρίου ΚΥΜΑ στα Λουτρά Αιδηψού».
Η απόφαση πάρθηκε από τη Λιμενική Επιτροπή κατά πλειοψηφία με ψήφους τέσσερις (4) υπέρ και δύο (2) κατά, αφού λήφθηκαν υπόψη έγγραφα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και επιστολές του πρώην υπουργού Βασίλη Κεδίκογλου και του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Μήτρου εισηγήθηκε, ότι αφού η κατάσταση είναι κρίσιμη και το ιστορικό αυτό κτίριο είναι έτοιμο να καταρρεύσει, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η 73/2010 απόφαση που είχε λάβει η Λιμενική Επιτροπή.
Σχετικά με την επικαιροποίηση της απόφασης ο Λιμενάρχης και Αντιπρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Κώστας Φλουρής διαφώνησε, γιατί όπως τόνισε  θα πρέπει να γίνει έγγραφο ερώτημα , όσον αφορά τον δημοσιονομικό έλεγχο της χρηματοδότησης του έργου και συγκεκριμένα το αν οι πόροι του Λιμενικού Ταμείου μπορούν να διατεθούν για το σκοπό αυτό.
«Παρών» δήλωσε το μέλος της επιτροπής Γιώργος Μήλιος με την αιτιολογία της αύξησης του κόστους του έργου και τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση -73/2010 -που λήφθηκε στις 27 Αυγούστου 2010, η Λιμενική Επιτροπή εξουσιοδοτούσε  τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, να προβεί στη δημοπράτηση, την ανάθεση, την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, την εκτέλεση και την παραλαβή του έργου.
Αποφάσισε την εκταμίευση και διάθεση, ποσού 880.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου για σκοπό αυτό και να ζητηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να κληθούν εγκαίρως οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου Λουτρών Αιδηψού για να παρίστανται κατά την αξιολόγηση των προσφορών.

1 σχόλιο:

  1. Η απόφαση πάρθηκε από τη Λιμενική Επιτροπή κατά πλειοψηφία με ψήφους τέσσερις (4) υπέρ και δύο (2) κατά......Συμπερασμα.Στους 6,οι 2 δεν ηθελαν,την αναστηλωση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή