Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

«Συλλογική προσπάθεια» - Αξιόλογο Καρναβάλι στα Λουτρά Αιδηψού

   
       
        
    


       
 

Η προσπάθεια που έκαναν οι Σύλλογοι της περιοχής της Αιδηψού για το Καρναβάλι ήταν απολύτως πετυχημένη. Να αναφέρω τους Συλλόγους Ανέλιξη, Γονέων και Κηδεμόνων διαφόρων σχολείων, το Χορευτικό Σύλλογο Αιδηψού καθώς και τους μεμονομένους μαθητές, γονείς και νέους καρναβαλιστές που, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία και προγραμματισμό, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα πανέμορφο θέαμα στον παραλιακό δρόμο και στο λιμάνι της Αιδηψού.
         Σημειωτέων ότι η πόλη μας είχε πολλούς επισκέπτες το τριήμερο και τα μεγάλα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα. Αν βοηθούσε λίγο περισσότερο και ο καιρός θα μιλούσαμε για πλήθος κόσμου.
         Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Συλλόγους και σε όλους τους συμμετέχοντες.
         Στα πανέμορφα γκρουπάκια των μικρών και μεγάλων μαθητών, στα αυτοσχέδια άρματα και στους γονείς που συμμετείχαν με όρεξη και καρναβαλική διάθεση.     
         Προσωπικά πιστεύω ότι ο Χορευτικός Σύλλογος Αιδηψού ήταν από τους πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά. Βλέπετε η παρουσία των μικρών και μεγάλων χορευτριών και χορευτών με τις παραδοσιακές στολές συγκινεί και εντυπωσιάζει. Αν λάβουμε δε υπόψη μας και την παρουσίαση αποκριάτικων δρώμενων (χορός νύφης-γαμπρού, γαϊτανάκι, πιπέρι) τότε δικαιολογημένα πιστεύω ήταν για άλλη μια φορά εισέπραξε τα χειροκροτήματα, χωρίς όμως να υπολείπονται και για τους υπόλοιπους.
         Το κάψιμο του Καρνάβαλου-Πάγκαλου και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα του Ζωγραφόπουλου έκλεισαν την όμορφη βραδιά.
         Και όλα αυτά χωρίς καμιά συμμετοχή (οργανωτική-οικονομική-φυσική) του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού!!!
          Λες και το Καρναβάλι ή κάθε εκδήλωση που γίνεται δεν είναι για το καλό της πόλης ή της περιοχής μας! Λες και αυτά που έκαναν οι μη κερδοσκοπικοί Σύλλογοι τα έκαναν για άλλο λόγο και όχι για την προβολή  και  την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και της περιοχής μας γενικότερα!
           Θα αναφερθώ μόνο σε αυτά που άκουσα από επισκέπτες από την Ιστιαία, τους Ωρεούς και από αλλού. « Του χρόνου να κανονίσετε να συμμετάσχουμε κι εμείς στο Καρναβάλι της Αιδηψού. Να φέρουμε με λεωφορεία τα παιδιά και όσους θέλουν από τα μέρη μας και να το καθιερώσουμε να γίνεται στα Λουτρά Αιδηψού»
           Αγαπητοί φίλοι όλων των Συλλόγων που ανέφερα παραπάνω.
 Επωμισθήκατε τη διοργάνωση του φετινού Καρναβαλιού στα Λουτρά Αιδηψού και πρέπει να βάλετε και να βάλουμε όλοι να δυνατά μας για κάτι πολύ καλύτερο για του χρόνου. Θα είναι ένα ακόμη βήμα ή ένα λιθαράκι που πρέπει να βάλουμε , όσοι μπορούμε και θέλουμε το καλό του τόπου.
           Προσωπικά αναπόλησα τα χρόνια που ήμουν δάσκαλος στην Αιδηψό και με πρωτοβουλία δασκάλων, συλλόγων, μαθητών, γονέων για πολλά χρόνια διοργανώναμε παρόμοιες εκδηλώσεις. 
            Και του χρόνου... 


ΥΓ. Άσχημη ήταν η εικόνα  σε πολλά σημεία της πόλης με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους. Και μάλιστα σε κεντρικά και παραλιακά μέρη. Ούτε εκεί δε μπορούσε να επέμβει ο Δήμος? Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς

2 σχόλια:

  1. Ενα μεγαλο μπραβο!! Συγχαρητηρια για την πολυ καλη προσπαθεια σας!! Φιλικα Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια και άλλες τόσες ευχές για ολοένα και περισσότερες προσπάθειες προώθησης του πολιτισμού! Και του χρόνου να είστε όλοι καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή