Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2011 ...υπουργική συνέπεια


Είναι αλήθεια! Τίποτε δεν μας εκπλήσσει πλέον με τα λόγια και τα έργα του Υπουργείου Παιδείας.
 
Το β΄ 15νθήμερο του Μάη θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις" δήλωνε στις 8 Μάρτη, δηλαδή πριν από ένα μόλις μήνα,  η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο MEGA - Κοινωνία.  Μάλιστα είπε ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια να τελειώνουν τα μαθήματα τόσο νωρίς για να γίνουν οι εξετάσεις. Λίγες μέρες αργότερα έστειλε στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ έγγραφο με το οποίο ζητούσε να προτείνουν έναν τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων. Τόσο μεγάλη ήταν η έγνοια της να μη χαθούν μαθήματα.
 
Σήμερα, 5 Απρίλη 2011, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν 12 Μάη. Τέτοια σταθερότητα λόγων και πράξης.
 
ΣΣ. Άντε μετά να εμπιστευτείς αυτούς που υπόσχονται ότι δε θα γίνει άλλη περικοπή μισθών!

1 σχόλιο:

 1. Πραγματικά απαράδεκτη απόφαση που έχει αναστατωσει γονείς και μαθητές.
  1) Η ύλη σε πολλά Λύκεια δεν έχει ολοκληρωθεί. Οϋτε κατά διάνοια θα γίνουν επαναληπτικά μαθήματα...
  2) Πολλά Λύκεια βρίσκονται σε εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας, και άλλα προετοιμάζονται να φύγουν την άλλη. Επικρατεί πανικός και χάος.
  3) Η αιφνίδια απόφαση έριξε την ψυχολογία των υποψηφίων,αφού θα χάσουν μερικές μέρες επαναλήψεων.
  4) Το πρόγραμμα είναι κάκιστο, αφού - πάλι- τα μαθήματα βαρύτητας ( σε κάθε κατεύθυνση ) τοποτήθηκαν μεσοβδόμαδα και όχι μετά από Σαββατοκύριακο, καθιστώντας όνειρο θερινής νυκτός την κάλυψη, έστω και με ανάγνωση της ύλης. Γιατί ; Το μέλλον των παιδιών μας κρίνεται. Δεν σέβεστε ούτε αυτούς, ούτε εμάς ;
  Ήδη στο facebook mαθητές και γονείς εκφράζονται με δυσμενέστατα σχόλια για το Υπουργείο και την απόφασή του για πρόωρη έναρξη των Πανελλαδικών και το αλλοπρόσαλλο πρόγραμμα.Ακούει κανείς ; Θα έχει την τόλμη η Υπουργός να αλλάξει αυτούς την παρέσυραν και να μεταφέρει την έναρξη μια βδομάδα αργότερα, με σωστότερο πρόγραμμα ή θα υποστεί την οργή, αγανάκτηση 100.000 οικογενειών και άλλων τόσων νέων ψηφοφόρων ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή