Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ !

Το αντιγράφω από ένα σχόλιο στο fb .. είναι λόγια μιας νέας συναδέλφισσας προς κάποιον παλιότερο δάσκαλο-συνδικαλιστή που θα μπορούσα να είμαι κι εγώ ή κι εσύ συνάδελφε.

«Ναι, η γενιά σας φταίει για το χάλι μας και όχι μόνο το οικονομικό. Απαξίωσε με τη συμπεριφορά της το θεσμό του συνδικαλισμού, αφού πρώτα τον χρησιμοποίησε προς ίδιον συμφέρον. Πολλοί που κόπτονταν για τα συνδικαλιστικά, όταν ανέλαβαν θέσεις ευθύνης , διοικητικές αντί να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του με τη δύναμη που έχουν , τον λοιδορούν και τον απαξιώνουν. Τον ξεζούμισαν καλά καλά και τώρα τον πετούν όπως την τρίχα από το ζυμάρι. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο θυμώνω.
Χθες οι νέοι συνάδελφοι κάναμε πολλές προτάσεις για την απεργία στις 19: πανώ στις εισόδους των σχολείων και στις εισόδους της πόλης, μουσική συναυλία με συναδέλφους μουσικούς στην πλατεία μετά την πορεία, επιστολή στους γονείς, επιστολή στον βουλευτή του Πασοκ της …, συμβολικό συσσίτιο με φασολάδα στους πολίτες. Ήταν η πρώτη φορά που τόσοι νέοι συνάδελφοι πήραν μέρος σε συνέλευση και μάλιστα ενεργά με τοποθετήσεις και προτάσεις.
Σήμερα, οι άλλοτε συνδικαλιστές της …  είναι Διευθυντές και Σχολικοί Σύμβουλοι και Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων και πάει λέγοντας, περιγελούν και απαξιώνουν τις δράσεις και τη συμμετοχή των νέων. "Ωραία τώρα είμαστε σίγουροι πως θα ανατραπεί η κατάσταση, μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι" λένε γελώντας. Ένα από αυτά που είπα χθες ήταν πως είναι χρέος μας να αντιδράσουμε, χρέος προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά που μεγαλώνουμε στα σπίτια μας και στα σχολειά μας και αύριο θα μας ρωτήσουν τι έκανε η γενιά σας όταν η Ελλάδα θυσιαζόταν στο βωμό των κερδοσκοπικών συμφερόντων; Ακόμη και αν καταφέρουμε μόνο μια τρύπα στο νερό, είναι θέμα συνείδησης να μη κάτσω στον καναπέ μου κυριευμένη από απόγνωση την ώρα που βουλιάζουμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου